Bomen en Planten

Bomen in de tuin

Een boom is beeldbepalend voor de tuin. Graag geven wij een goed advies voor de juiste boom op de juiste plaats. Bij ons pand hebben we een belevingscentrum waar we klanten kunnen ontvangen en waar een gedeelte van het beschikbare assortiment bomen staat. Samen met de klant kunnen we daar ook de juiste bomen laten zien die voor de specifieke situatie van de klant de beste keus is. Hiernaast werken samen met diverse gerenommeerde boomkwekerijen in de regio.  

Planten in de tuin

Ook wordt de plantplaats in de tuin bekeken en nemen een grondmonster om ook een goed advies te kunnen geven over de juiste boom op die plaatst en ook voor een uitgebalanceerde bemesting voor de boom. De bladeren van Amberboom (Liquidambar Styraciflua) geven  een prachtige rode herfstkleur maar dan moet de boom niet op te droge grond staan.

We vinden het een uitdaging om samen met de klant voor de juiste boom te kiezen en deze ook aan te planten. We geven dan ook garantie op de boom.

Snoeien

Als er flink gesnoeid moet omdat de boom te groot is geworden dan staat de boom vaak op een verkeerde plek. Waar wij dan bewust voor kiezen is de boom in de zomer te snoeien dat geeft een beter rendement omdat dan de boom dan alle opgebouwde reserves in de groei heeft gestopt. En in de winter als er dan flink gesnoeid wordt dan zitten alle reserves nog in de boom zelf en gaat de boom na de snoei enorm veel nieuwe uitlopers vormen; dit is dan ongewenst.

Ook is de bloeitijd bepalend voor de snoei. Een sierpeer b.v. snoei je ook na de bloei want als er voor winter snoei is gekozen dan haal  je ook alle bloemknop eruit.

Elke tuin een jaar rond een belevenis

Krokussen in het vroege voorjaar, prachtige pluim hortensia‚Äôs in de zomer en uitbundig bloeiende herfstasters in het najaar, van elk seizoen kan je dan genieten van je tuin. We kunnen bijvoorbeeld langskomen voor alleen het snoeien van de bomen en heesters en dat dan de klant de takken e.d. afvoert. Ook werken wij nauw samen als het gaat voor een offerte over het opnieuw aanleggen de tuin en andere werkzaamheden. We hebben veel expertise over ons groenvak in huis en gaan graag aan de slag om voor de klant een mooie tuin te maken!


P1020778.JPG
2015 week 7 Toverhazelaar
62de17654bf64d3e9b8ec74acefb7ca5
lei beuk.JPG
kornus.JPG
P1020781.JPG
P1010273.JPG