Realisatie & Onderhoud

Tuinaanleg

Wellicht heeft een u compleet tuinontwerp liggen of wilt u een tuinontwerp laten maken. Ook voor de volgende stap in het traject naar uw droomtuin kunt u bij ons terecht. Op basis van het tuinontwerp wordt uw tuin op professionele en kwalitatief hoogstaande wijze aangelegd. Het aanleggen van tuinen verzorgen wij in het algemeen tussen half januari en half december, wij zijn dus praktisch het hele jaar beschikbaar om uw wensen om te zetten in een prachtige tuin. Uiteraard spelen de weersomstandigheden wel een grote rol. Als u bijvoorbeeld voor een bruiloft of andere feestelijke aangelegenheid uw tuin opnieuw wilt aanleggen, adviseren wij u tijdig te reserveren; het voorjaar is een wat drukkere periode.

"Het grote voordeel is dat u bij Van Rooyen Tuinen niet op zoek hoeft naar een aparte grondwerker, stratenmaker, vijverbouwer, plantdeskundige of andere dienstverlener. Wij verzorgen de aanleg van uw tuin van A tot Z. Wel is het zo dat wij voor sommige aspecten een expert oproepen, om de kwaliteit van de aanleg van uw tuin te kunnen garanderen."

Hoe gaan wij te werk bij tuinaanleg?

Tuinaanleg start met het leegmaken van de tuin. Vervolgens pakken wij het grondwerk aan. Door ervaren vakmensen wordt uw perceel (handmatig of machinaal) ‘tuinklaar’ gemaakt. Op hoofdlijnen brengen wij de ondergrond van uw tuin in gereedheid: we zetten het terras uit, er worden hoogtes aangebracht en eventuele orders worden omgespit. Uiteraard zullen wij gedurende dit proces er alles aan doen om eventuele overlast tot een minimum te beperken. Nadat de grond gereed is gemaakt, leggen we de 12V elektra aan in de tuin. Vervolgens gaan we aan de slag met de bestrating, wordt het terras aangelegd en de paden gecreëerd. Als er eventueel een vijver in uw tuin moet worden aangelegd, voeren we dat in deze fase uit. Na deze fase plaatsen wij andere tuinelementen als schuttingen, hobbykas, tuinafscheiding, veranda’s, overkappingen, poortjes, hekken en dergelijke. Nu starten wij met het vullen van de borders met vruchtbare grond en het bemesten van de rest van de tuin. Als dit achter de rug is, start ons vakkundig personeel met de beplanting van de tuin. Nadat alle planten, bloemen en struiken een plek in uw tuin gekregen hebben, wordt het gazon aangelegd.

Beplanting door Van Rooyen Tuinen.JPG
IMG-20150713-WA0006
S2300046.JPG

Tuinonderhoud

Naast het ontwerpen en aanleggen van tuinen nemen wij desgewenst ook het onderhoud van uw tuin voor onze rekening. Dit kan eenmalig of periodiek onderhoud zijn, waarbij een onderhoudscontract wordt afgesloten. Eenmalig onderhoud volstaat indien u voor een, belangrijk deel zelf uw tuin kunt onderhouden. Periodiek onderhoud is maatwerk. In overleg wordt een onderhoudschema opgesteld, dat volledig op uw wensen is afgestemd.

Periodiek onderhoud

Periodiek onderhoud heeft een aantal voordelen:

  1. U heeft geen omkijken naar uw tuin;
  2. Ook in een voor u drukke of vermoeiende periode bent u gegarandeerd van tuinonderhoud;
  3. De te maken kosten zijn van te voren bekend.

Het onderhoud kan bestaan uit onkruid wieden, gras maaien, snoeien, bemesten, herinplanten en niet te vergeten de winterbeurten. Bij de winterbeurt wordt het dode plantmateriaal opgeruimd en worden bomen en heesters gesnoeid. Tevens wordt de tuin voorzien van een laag organische mest zoals compost of tuinturf. Voor het periodieke onderhoud stellen wij in overleg met u een onderhoudscontract samen. Op basis hiervan wordt een offerte gemaakt. Het groenafval wordt gezien de strenge milieueisen die tegenwoordig gelden, afgevoerd en gestort bij de Veluwse Afval Recycling in Wilp. 

Onderhoud bedrijfs- of kantoortuin

Naast het werk aan particuliere tuinen werken wij voor bedrijven, scholen en Verenigingen van Eigenaren. Denkt u hierbij aan het onderhoud van gezamenlijke tuinen of bedrijfsterreinen. Het is voor de uitstraling van uw bedrijf, school of vereniging belangrijk dat uw buitenruimte er verzorgd uitziet. Wilt u meer weten over onderhoud voor uw tuin of tuinen? Neem contact met ons op per mail, vul het contactformulier in of bel 06-82555820

Tuinaanleg bij Eugene en Kelly

Enkele jaren geleden verhuisd. Wij wilden de tuin aanpassen, hebben verschillende offertes aangevraagd en waren zeer tevreden over de prijs, ideeen en het voorkomen van Van Rooijen tuinen. Sindsdien vele werkzaamheden laten uitvoeren door Van Rooijen, de oprit en het terras opnieuw laten bestraten en afgelopen zomer de achtertuin helemaal opnieuw ingericht. Van Rooijen komt met originele inzichten en mooie planten die aansluiten bij onze smaak. Prettig is dat wij wel eens plannen hebben iets te veranderen, waarbij we de mening  vragen van Van Rooijen en hij eerlijk antwoord of andere opties geeft, maar tegelijkertijd ons vrij laat in onze keus. Kortom: tevreden klanten bij Van Rooijen tuinen! 

Eugene en Kelly

Stel uw vraag over tuinaanleg