Tuinvormgeving

tuintekening Sandra Weijers
P1020813

Ongevoelig voor mode en trends ontwerpt Van Rooyen Tuinen duurzame tuinen, waarbij gebruikt kan worden gemaakt van verschillende stijlen. De ontwerpen zijn zeer uiteenlopend van karakter. Samen met u als opdrachtgever bekijken wij de mogelijkheden naar aanleiding van uw specifieke wensen en/of eisen. Vanzelfsprekend kijken wij ook naar de mogelijkheden van de ruimte, de bouw van het huis en verdere zaken, die komen kijken bij een doordacht tuinontwerp.

Het is altijd het doel om de binnenruimte op een verrassende en toch vanzelf sprekende wijze in te vullen. De wisselwerking tussen rust en spanning, eenvoud en hightech, groenbeleving en ondogmatisch denken zijn voor Van Rooyen Tuinen wezenlijke begrippen. Van Rooyen Tuinen tuinen zijn gewoon bijzondere tuinen!

Bijzondere tuinontwerpen

Wij leveren bijzondere tuinontwerpen op. Zo hebben wij onder meer oosterse tuinen, formele tuinen, rotstuinen en moderne tuinen ontworpen en aangelegd. In ons portfolio ontdekt u diverse bijzondere tuinprojecten.

Bedrijfs- en kantoortuin ontwerpen

Naast het particuliere tuinontwerp groeit het aantal bedrijven waarvoor wij een zakelijk tuinontwerp moeten ontwikkelen voor hun bedrijfs- of kantoortuin. De saaie buitenruimte bij bedrijven en kantoren toveren wij om in een smaak- en stijlvolle omgeving, wat een positief effect heeft op werknemers en klanten. Laat Van Rooyen Tuinen uw kantoor- of bedrijfstuin ontwerpen.

Hoe werken wij?

Allereerst gaan we met u in gesprek. We analyseren uw wensen, de ruimtelijke mogelijkheden en op basis van deze informatie gaan we met een ontwerpbureau aan de slag. We maken een full-colour ontwerp op A3 formaat. In dit ontwerp zijn duidelijk de afzonderlijke tuinelementen herkenbaar en benoemd. Mochten er naar aanleiding van dit ontwerp aanvullingen of veranderingen nodig zijn, dan zullen we dit uiteraard realiseren. Bij dit ontwerp zit een bestek waarin de benodigde materialen in hoeveelheid, prijs en in verkrijgbaarheid zijn vermeldt.

Wilt u meer weten over het ontwerpen van een tuin naar uw specifieke wensen en eisen? Bel ons op 06 82555820 of vul het contactformulier rechts op deze pagina in.

Jan en Ineke over tuinontwerp en -aanleg

Na 15 jaar was onze achtertuin door veranderde woon- en leefwensen toe aan een grondige aanpassing. Een brede achtertuin, deels gelegen in harde slagschaduw. Wat kun je daarmee? We hadden wel wat ideeën, maar Van Rooyen Tuinen wist verder te gaan dan een grondige aanpassing! 

Passend bij de stijl van de woning ontwierp Van Rooyen Tuinen een compleet nieuwe inrichting. We kregen een groter terras, zelfs een 2e terras en een waterelement met waterval. Ook de grasmat kon voor een groot deel behouden blijven waardoor de tuin, ondanks zijn geringe formaat, een "ruim" aanzien bleef behouden.
Wat ook opviel was de wijze waarop Van Rooyen Tuinen samenhang wist aan te brengen in de tuin. Een verloren hoek werd ingevuld door er een plantenbak neer te zetten in de stijl van de vijverbak, en door het aanleggen van uitgekiend bestratingswerk werd deze verloren hoek meer betrokken bij de rest van de tuin. Hierdoor werd er een tuin gecreëerd uit verschillende elementen maar wel in harmonie met elkaar!

Een nieuwe tuin levert veel nieuwe indrukken en ervaringen op. Een tuin met nieuwe planten en inrichting moet zich ook even "settelen". Het was dan ook goed dat Van Rooyen Tuinen na ongeveer 3 maanden terugkwam om een laatste opleverbeurt te doen!

Stel uw vraag over tuinontwerp